PRIMA PAGINA»Nume mari ale scenei
REPREZENTATII

Nume mari ale scenei

Cosmin Selesi ( Baby Boy )

 

cosmin-selesi2.jpg (44 KB)

 

Un extraordinar actor de comedie multipremiat atât pentru rolurile din teatru, cât și din film. A fost desemnat Cel mai bun actor în Rusia pentru rolul din piesa The Sunshine Play, în Maroc pentru rolul din filmul Exchange, dar și la CineMaIubit pentru rolul din scurtmetrajul București – Viena 8:15. Sub bagheta unor importanți regizori români și străini, a jucat în filmele de mare succes: Diaz don`t clean up this blood, Six Bullets, Ursul, Polițist – adjectiv, Portretul luptătorului la tinerețe; a participat la festivaluri internaționale de prestigiu și a mers în turneu cu spectacolele Bucharest Calling, The Sunshine Play și Re.Re.Re.Hamlet, însă este cunoscut publicului larg și datorită emisiunilor TV: Te cunosc de undeva, FamiliaDa și Totul e permis.

 

Aurelian Temisan ( Mr. Tom )

 

aurelian-temisan2.jpg (48 KB)

 

Cu un debut fulminant la prestigiosul Festival Mamaia (1989) unde a primit Premiul Tinereții, Aurelian Temișan este unul dintre cei mai populari soliști români de muzică ușoară care a colaborat cu Electrecord și A&A Records pentru înregistrarea albumelor. Poveste din vest, Eu nu mai sunt cel de ieri, Nu, nu, nu, Cine oare, Dulce amăgire, Când mă uit la ea, Copilăria mea, Încearcă să crezi sunt doar câteva dintre șlagărele care i-au adus celebritatea. Talentul de actor i-a întregit personalitatea artistică și i-a adus roluri importante în filmele: A doua cădere a Constantinopolului (dublu rol), Nota 0 la purtare (actor – cântăreț) și în serialele TV Cuscrele și Secretul Mariei. Pe scena Teatrului Național din București a interpretat rolul avocatului Billy Flynn din musicalul Cabaret, la Circul Globus a intrat în pielea lui Cristian Vasile în musicalul Micul Paris, iar pe scenele independente a mai jucat în comediile de mare succes Boeing, Boeing și
Încurcătură la nivel înalt.

 

Anca Sigartau ( Annie )

 

sigartau.jpg (48 KB)

 

Director al Teatrului Municipal Bacău, Anca Sigartău are o activitate impresionantă în teatru, film și muzică. A interpretat roluri importante în teatru, a susținut concerte, a regizat spectacole pentru diverse festivaluri din țară, a realizat numeroase emisiuni TV pentru copii și nu numai, a făcut numeroase dublaje pentru desene animate și a jucat în filmele unor foarte importanți regizori români și străini. Este doctorand în arte (Magna cum Laude) și masterand în regie, a studiat canto clasic cu profesoara Magda Ianculescu și pian la Liceul de muzică George Enescu. Încă din timpul liceului este solistă a Filarmonicii George Enescu în spectacolele pentru copii, dar își continuă cariera muzicală susținând concerte de jazz și înregistrând cântecele din coloana sonoră a filmului Disney–Winnie the Pooh. Actriță a Teatrului Bulandra din 1990, dar și a Teatrului Național din Koln, Germania între anii 1997–1999. Profesor de teatru la Westminster Schools of Augusta, GA, USA între anii 2001–2002 și la Universitatea Spiru Haret între anii 2011–2013. A fost invitată la zeci de festivaluri naționale și internationale și a fost distinsă cu premii importante de interpretare actoricească și muzicală. În 2014 a fost inclusă în Enciclopedia Personalităților din România-Who's Who in Romania, iar în 2015 a inițiat cel mai mare festival de teatru din România–TheaterStock.

 

Ozana Barabancea ( Barbra Jo )

 

ozana.jpg (55 KB)

 

Una dintre cele mai importante voci de aur ale României, Ozana Barabancea este artist liric la Opera Națională Română din anul 1986 unde a susținut peste 40 de premiere: Carmen, Aida, Traviata, Bal Mascat, Trubadurul, Oedipe, etc. A jucat în filmul de televiziune Lucia di Lamermoor în 1995, dar și în serialele Doctor de mame și Spitalul de urgență. În anul 2013 obține Masteratul în arta dirijorală la UNMB, iar în perioada 2013 – 2014 susține săptămânal recitaluri în concertele Cabaret Moulinrouge din Centrul Vechi. Pe scenele de teatru a fost prezentă în musicalul Chicago (TNB), Broadway – București (2006) și Lautrec la Bordel (Teatrul Metropolis, regia Horațiu Mălăele). În prezent, este colaborator al emisiunii Te cunosc de undeva (Antena 1).

 

Corina Danila ( Rosie )

 

danila.jpg (64 KB)

 

A îmbinat cu multă inteligență și succes cariera de actriță cu cea de jurnalist, iar în 2004, revista Avantaje i-a acordat premiul Femeia anului pe baza voturilor publicului. În cele 100 de episoade ale serialului de televiziune Numai iubirea, i-a dat viață personajului Ana Dogaru, iar în lungmetrajul Crucea de piatră, regizorul Andrei Blaier i-a dat rolul principal feminin – Ileana; a fost Christine în Somnul insulei regizat de Mircea Veroiu și i-a dat voce mașinuței Sally din Cars. În teatru, a interpretat roluri importante sub bagheta unor importanți regizori: Ion Cojar (Azilul de noapte), Gelu Colceag (D`ale carnavalului), Ivan Helmer (Platonov), Horea Popescu (Rivalii). Ani la rând a prezentat cele mai importante știri la TVR și ProTV, iar în 1999 a pus bazele redacției de știri pentru ProTv Chișinău. Din anul 2000 a fost gazdă minunată a emisiunilor: Poveștiri adevărate (Acasă TV), De suflet (ProTV internațional), Femeia conduce (Euforia TV), Topping (TVR 2), iar din 2014 prezintă Ieri–Azi–Mâine pe postul TVR 2.

 

Alexandra Velniciuc ( Allie )

 

velniciuc.jpg (79 KB)

 

Reprezentantă de marcă a generației foarte tinere de actori, Alexandra Velniciuc este Doctor în Artele Spectacolului și are deja o carieră de succes în teatru și film. Pe scena Studioului Casandra a interpretat-o pe Iocasta din Oedip Rege, apoi pe Mona din Steaua fără nume la Craiova; a urmat Elvira din Fantoma, dragostea mea la Teatrul Metropolis, iar acum joacă la Teatrul Elisabeta în comediile de mare succes Boeing, boeing și Încurcătură la nivel înalt. În 2003 obține rolul principal în filmul Lotus în regia lui Ioan Cărmăzan, apoi joacă în filmele de lungmetraj: Vlad în regia lui Michael Sellers, Păcală se întoarce și Și totul era…nimic. În televiziune a jucat în primul film serial românesc – În familie, dar adevenit cunoscută publicului larg și datorită emisiunilor pe care le-a prezentat: Televiziunea, dragostea mea și Atenție, se cântă!

 

Monica Davidescu ( Penny )

 

davidescu.jpg (76 KB)

 

Actriță a Teatrului Național din București din anul 1998 când a și absolvit facultatea de Teatru la clasa profesorului Grigore Gonța. Talentul și frumusețea au făcut casă bună și i-au adus nenumărate roluri în teatru și film, dar au făcut-o celebră mai ales pe micul ecran datorită serialelor TV, filmelor documentare, dar și emisiunilor de mare succes cum ar fi „Dansez  pentru tine". A fost Roxie Hart in musicalul Chicago regizat de Richard  Reguant, Silvia în Jocul dragostei și-al întâmplării, Helena în Visul unei  nopți de vară, Doamna Maria în Apus de soare, iar acum poate fi văzută în  două comedii de mare succes pe scena naționalului: Bârfe, zvonuri și  minciuni și Allegro, ma non troppo. A colaborat cu Circul Globus în  musicalul Micul Paris și cu regizoarea Chris Simion pentru spectacolul  Copilul Divin, iar în film cu regizorii Dan Pița, Șerban Marinescu, Florin  Piersic jr., Michael D. Sellers și Patrick Malakian. A participat la zeci de  festivaluri de teatru din țară și străinătate.

 

Doina Botiș ( Danny )

 

doina-botis.jpg (54 KB)

 

Cunoscuta și îndrăgita coregrafă de la show-concursul "Dansez pentru Tine", a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali din București și a fost prim-solistă a Teatrului Național de Operetă timp de 18 ani. De asemenea, a fost invitată în Mexic, ca și coregraf, la două show-uri cu mare priză la public: El Campeonato de Baile del Mundo (2 ediții) și Bailando por un Suegno (2 ediții). A colaborat cu Teatrul Național din București în spectacolul Chicago și cu Teatrul Masca (dansator). Și-a valorificat calitățile indiscutabile de coregrafie și dans în nenumărate spectacole atât pe scenele din țară, cât și din străinătate: Italia, Israel, Japonia, Coreea de Sud. Profesor experimentat, cu mulți ani de predare în domeniul dansului și fitnessului holistic, Doina Botiș are propriul studio de dans și colaborează intens cu mai multe posturi de televiziune în diverse emisiuni de divertisment.

 

 Tania Popa ( Tammie )

 

tania-popa.jpg (66 KB)

 

Actriță a Teatrului Național din București încă din anul 1994 începe să joace pe scenă profesionistă încă din facultate. O actriță cu o energie debordantă și o charismă unică. A interpretat peste 40 de roluri în teatru, întruchipând personaje celebre precum Julieta lui Shakespeare sau Zoe lui Caragiale. Pentru prestațiile sale a fost răsplătită cu peste 20 de premii naționale și internaționale, nominalizată de două ori la prestigioasele Premii Uniter. În 2004 primește Ordinul Meritul Cultural clasa a II-a, iar în 2013 este recompensată cu 13 premii pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru personajul din Fata din curcubeu – un one-woman-show care i-a adus recunoașterea deplină a calităților artistice incontestabile pe care le deține. Nici regizorii de film nu au ocolit-o, oferindu-i peste 20 de roluri importante în filme atât românești cât și producții străine. Colaboratoare permenentă cu televiziunile naționale în renumite show-uri TV cât și seriale TV. Pasionată interpretă a cântecelor rusești, Tania Popa, este cunoscută și îndragită pentru celebrele Russian Night – urile organizate atât în București cât și în țară. Tania Popa își completează personalitatea artistică polivalentă și prin realizarea costumelor pentru Un altfel de …Cabaret, reușind să facă o îmbinare ingenioasă între Folclor și Cabaret!

 

Manuela Cara ( Lizzie, Maggie & Orchestra )

 

cara.jpg (67 KB)

 

Născută într-o familie de muzicieni, Manuela Cara a studiat vioara și pianul la Liceul de muzică „George Enescu" din București, apoi canto-muzică ușoară la Școala Populară de artă din București la clasa renumitei profesoare Florica Orascu. Între anii 1982 și 1987, studiază jazz-ul alături de celebrul Johnny Răducanu, alături de care își va face debutul pe scena Festivalului de jazz de la Sibiu și obține Premiul I în anul 1983. Urmează o carieră fulminantă și este aplaudată pe multe scene de jazz din țară (brașov, Iași, Costinești) și străinătate: Franța, Germania, Olanda, Belgia și desigur Canada unde s-a și stabilit din anul 1995. În decembrie 2006 se numără printre invitații lui Yancsy Korossy la Concertul aniversar-80 de ani-de la Ateneul Român, iar în toamna anului 2010 își lansează albumul Let's Fall In Love, în care cântă alături de patriarhul jazzului românesc Jancy Korossy. Anul trecut formează duo-ul Mankush alături de Anca Sigartău, marcand debutul discografic Electro Swing to Cabaret Folkloric.


Florin Botiș ( Benny )

 

botis.jpg (76 KB)

 

A absolvit liceul de coregrafie din Cluj Napoca
-a dansat timp de 20 de ani ca prim solist balerin al Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian”
-a avut contracte ca dansator și coregraf în Italia, Germania, Japonia, Coreea de Sud
-a colaborat cu diverse televiziuni: ProTV-"Dansez pentru tine", Antena 1 și KanalD cu d-nul Lazarov, Televiziunea Română
- emisiuni de divertisment, Eurovision (selecție națională și internațională).
-a colaborat ca dansator-actor cu Teatrul Masca în spectacolul "Una historia de tango”
-Fondator și profesor al "Duende studio balet-dans”

 

© Copyright Asociatia Gradena 2019. Toate drepturile rezervate.